Latihan Soal Dan Jawaban Bahasa Inggris SD

Latihan Soal Dan Jawaban Bahasa Inggris SD

1. Dea and friend are ..

a. rope jumping

b. swimming

c. marbles

d. hopscooth

 

2. If you want to make some juice, you need a …

a. mixer

b. blender

c. mincer

d. grinder

 

3. This is a ..

a. plane

b. bus

c. train

d. ship

 

4. She is ….

a. a pilot

b. a doctor

c. a teacher

d. a school guard

 

5. There are some kinds of school member, except..

a. a headmaster

b. a headmistress

c. teacher

d. gardeners

 

6. The football player are wearing

a. school uniform

b. sport uniform

c. safari uniform

d. singing uniform

 

7. Dea is going to the party. She is wearing

a. T shirt

b. dress

c. shirt

d. skirt

 

8. On monday, we go to school wear uniform. Its colour are

a. white and blue

b. white and grey

c. white and grey

d. white and red

 

9. This gils like to play

a. piano

b. ball

c. gitar

d. doll

 

10. We want to play football, we need a

a. shuttlecock

b. racket

c. ball

d. stick

 

11. Endah : would you mind to bring me a book?

Imas : all raight, here you are

Endah : …

a. thank you

b. you are welcome

c. thanks a lot

d. of course

 

12. Your friends come to your home. You will say …

a. thank you for your helping

b. thank you for your supporting

c. thank you for coming

d. thanks you for giving

 

13. Salma : may i help you to take your bag ?

Dea : o yes,

a. thats right

b. all right

c. of course

d. thank you

 

14. I have breafast at 06.15 in the morning

a. twnty past six

b. six past fifteen

c. a quarter past six

d. a quarter to six

 

15. What are you doing in the morning ? i am having …with some rice

a. breakfast

b. dinner

c. lunch

d. supper

 

16. Rina : what is your father, Rani ?

Rani : my father is a …….he cures sick people

a. doctor

b. dentist

c. teacher

d. farmer

 

17. My sister is a nurse. She work at a……

a. school

b. rice field

c. hospital

d. office

 

18. The traditional transportation that pulled by horse is a

a. becak

b. ship

c. dokar

d. bemo

 

19. We go to Makkah by

a. plane

b. bus

c. taxi

d. train

 

20. We go to Jakarta from Surabaya by that trasnportation, except

a. bus

b. car

c. becak

d. train

 

21. Tanti : I think, I must leave now

Irna : …

a. don’t go

b. don’t be in a hurry

c. please you go

d. yes you go

 

22. Ronaldo : its time for me to go home. Good bye

Messi : ….

a. of course

b. fine

c. good bye

d. good luck

 

23. Intan bring a lot of books. You want to help her.

You say …..

a. may i help you ?

b. bring me a book !

c. bring my book, intan !

d. would you mind to bring my book

 

24. Putri want to open the door. She asked may to help her. She asked …

a. woud you mind opened the door, please!

b. woud you mind opening the door, please !

c. would you mind opens the door, please !

d. would you mind to open the door, please !

 

25. You come to school. You say …

a. i am late, teacher

b. i am sorry for coming late

c. sorry teacher, i am late

d. i am sorry to come late

Answer

Latihan Soal Dan Jawaban Bahasa Inggris SD

1. B

2. B

3. A

4. B

5. D

6. B

7. B

8. D

9. A

10. C

11. B

12. C

13. D

14. C

15. A

16. A

17. C

18. C

19. A

20. C

21. B

22. C

23. A

24. B

25. B

Demikian materi Latihan Soal Dan Jawaban Bahasa Inggris SD.

Semoga bermanfaat dan selamat belajar. Terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *